Lavrov: Türkiye’yi İdlib konusunda bilgilendirdik

  • dünya
  • 15:18 20 Ağustos 2019
  • |
img

HABER MEREKEZİ - Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Heyet Tahrir el Şam grubunun İdlib'deki saldırılarının sert bir biçimde bastırılacağını söyleyerek, Türkiye’nin bu konuda bilgilendirildiğini belirtti. 

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov düzenlediği basın toplantısında İdlib’deki gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Lavrov, Suriye'nin İdlib bölgesi yakınlarındaki gerilimin tırmanmasının suçlusunun, saldırı düzenleyen grupların olduğunu söyleyerek, saldırıları sert bir biçimde durdurmakta kararlı olduklarını belirtti. 
 
Rusya Dışişleri Bakanı, Rus savunma yetkililerinin İdlib'deki duruma ilişkin olarak Türk meslektaşları ile her gün temas halinde olduklarını da dile getirdi. Lavrov, “Söz konusu saldırılara cevap vereceğimiz konusunda Türk meslektaşlarımızı önceden uyarmıştık. Buna son verilemez, zira İdlib hususundaki anlaşma (Soçi Mutabakatı) teröristlere karşı ateşkes yapılmasını içermiyor. Teröristlerin provokasyonları Türk gözlemci askerlerin başları üzerinden yapılmaya devam etti” ifadelerini kullandı.