Trump’tan çelişkili Türkiye açıklamaları

  • dünya
  • 23:10 18 Temmuz 2019
  • |
img

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri satın almasıyla ilgili olarak, "şu anda yaptırımlara bakmadığını" söyledi. Ancak kısa süre sonra bir açıklama daha yapan Trump, bu kez "Ne yapacağımızı göreceğiz. Bunları henüz duyurmadık" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Gazeteciler Trump’a, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri satın almasıyla ilgili olarak "Türkiye'ye yaptırım getirecek misiniz?" sorusunu yöneltti. Trump, bu soruya "Hayır. Şu an Türkiye'ye bir yaptırım arayışında değilim" yanıtını verdi.

Ancak Trump, kısa sürede bu sözlerinden geri döndü.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Oval Ofis'te Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yle görüşen Trump, bu görüşmeden sonra yaptığı açıklamada Türkiye ile ilgili olarak bu kez şun sözleri sarf etti: "Birçok sebepten dolayı çok çok zor bir durum. Dolayısıyla meseleye bakıyoruz. Ne yapacağımızı göreceğiz. Bunları henüz duyurmadık."

Trump'ın bu açıklamasından bir gün önce ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 savunma sistemi alması sonrası Ankara'nın F-35 programından çıkarılma sürecinin resmen başladığını duyurmuştu. Pentagonla aynı gün, Beyaz Saray'dan da "Türkiye'nin S-400 satın alması F-35 programına katılımını imkansız kılıyor" açıklaması gelmişti.

İRAN’A AİT İHA DÜŞÜRÜLDÜ

ABD Başkanı Trump, Amerikan donanmasının Hürmüz Boğazı'nda İran'a ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürdüğünü de duyurdu.

Trump, İran İHA'sının bölgedeki ‘USS Boxer’ isimli Amerikan gemisine çok fazla yaklaştığı için 'imha edildiğini' açıkladı.