Fransa ve İspanya'dan Kaşıkçı açıklaması

img
HABER MERKEZİ - Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin İspanya ve Fransa Dışişleri bakanlıklarından yapılan açıklamalarda, etkin soruşturma vurgusu yapıldı.
 
Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili tepkiler devam ediyor. Konuya ilişkin en son İspanya ve Fransa Dışişleri bakanlıkları farklı açıklamalar yaptı.Suudi Arabistan'ın kapsamlı bir soruşturma yapması çağrısında bulunan İspanya Dışişleri Bakanlığı, suçluların mutlaka hâkim karşısına çıkarılması gerektiğini vurguladı. İspanya Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, "İspanya hükümeti, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, bu kabul edilemez olaylardan sorumlu kişilerin, kapsamlı ve şeffaf bir soruşturmanın ardından hâkim karşısına çıkarılması yönündeki  çağrısına katılıyor" ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamada, Kaşıkçı ailesine de başsağlığı dilendi. 
 
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian da, Kaşıkçı'nın ölümü konusunda özenli ve ayrıntılı bir soruşturma yapılması gerektiğini belirtti. Fransa'nın Suudi gazetecinin öldürülmesini sert bir şekilde kınadığını belirten Le Drian, "Birçok soru yanıtsız kalmayı sürdürüyor. Kimin tam olarak sorumlu olduğu konusunda ayrıntılı ve özenli bir soruşturma yapmalılar ve cinayetten sorumlu olanların eylemlerinin hesabını vermelerini sağlamalılar" ifadelerini kullandı.