Pennsylvania polisi: Gülen'in yerleşkesi önünde güvenlik şüpheli bir kişiye ateş açtı

img
HABER MERKEZİ - Pennsylvania Eyalet Polisi, Fethullah Gülen'in yaşadığı yerleşkenin güvenlik görevlisinin kapının önündeki şüpheli gördüğü bir kişiye ateş açtığını ve söz konusu kişinin kaçtığını açıkladı.
 
Pennsylvania Eyalet Polisi, Fethullah Gülen'in yaşadığı yerleşkenin güvenlik görevlisinin kapının önündeki şüpheli gördüğü bir kişiye ateş açtığını açıkladı. Polisin yerleşkeyi çembere aldığı ve bölgede polis helikopterlerinin uçtuğu bildirildi. Polis, yerleşkenin önünde yaklaşık iki saat kaldıktan sonra ayrıldı.
 
Pennsylvania Eyalet Polisi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yerel saatle sabah 08.53'te (TSİ 15:53) adı Golden Generations Retreat Center (Altın Nesiller Dinlenme Merkezi) olan yerleşkede silah seslerinin duyulduğu yönünde gelen bir ihbar üzerine bölgeye gittiğini bildirdi. Açıklamada, "Güvenlik personeli, güvenlik kapısının dışında şüpheli bir kişinin bulunduğu noktanın yakınlarına ateş açmış. Kimliği tespit edilemeyen kişi, bölgeden kaçmış. Güvenlik görevlilerinin bölgede yaptığı arama tamamlandı ve söz konusu kişi bulunamadı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor" denildi.
 
Gülen'in ABD'deki sözcülerinden Alp Aslandoğan da benzer bir açıklama yaparak, güvenlik görevlisinin bir kişiye ateş açtığını söyledi. Reuters'a açıklama yapan Aslandoğan, güvenlik görevlisinin, içeriye girmeye çalışan ve silahlı olduğundan kuşkulanılan bir kişiye uyarı ateşi açtığını söyledi. Aslandoğan, ateş açılması üzerine şüphelinin kaçtığını ve olayda yaralanan ya da tutuklanan olmadığını söyledi.