Putin: Suriye Savaşı paha biçilemez bir fırsat!

  • dünya
  • 11:43 8 Haziran 2018
  • |
img
HABER MERKEZİ - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarım milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği Suriye Savaşı’nın "Rus ordu güçlerinin test edilip, eğitilmesi için bir fırsat olduğunu" söyledi.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2001'den beri her yıl düzenlenen katıldığı Direkt Hat programında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Sputnik’te yer alan habere göre, 7 yıldır devan eden Suriye Savaşı için Putin, “Rusya'nın Suriye'deki askeri operasyonlarının, Rusya'nın askeri güçlerini test edip eğitmesi için bir fırsat olduğunu” söyledi.
 
Bu operasyonları “önemli ve asil bir görev” olarak tanımlayan Putin, militanlar ile Rusya'ya sızmalarından önce Suriye'de mücadele etmenin daha iyi olduğunu kaydetti.
 
Yine Suriye'de, Rus askeri güçlerinin dahil olduğu büyük operasyonların artık düzenlenmediğini, çünkü buna gerek kalmadığını belirten Rusya lideri, Rus askeri güçlerin, bunun Rusya'nın çıkarlarına olduğu sürece Suriye'de kalacağını vurguladı. Fakat şu anda Suriye'de uzun vadeli askeri bir altyapı inşa etmediklerini söyleyen Putin, gerekmesi halinde Rus güçlerinin bu ülkeden hızlıca ayrılabileceğini kaydetti.
 
Ayrıca Putin, Rusya'nın Suriye'yi “yeni silahlarını deneyeceği bir poligon” olarak görmese de, yeni silahların bu ülkedeki operasyonlarda kullanıldığını ekledi.
 
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre, 7 yıldır süren Suriye savaşında bugüne kadar 511 bin insan öldü.