‘Güçlü ve kalıcı iz bıraktıktan sonra Suriye'den çıkacağız’

  • dünya
  • 21:10 24 Nisan 2018
  • |
img

HABER MERKEZİ - Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşmesi sonrası basın açıklaması düzenleyen ABD Başkanı Trump, "Güçlü ve kalıcı iz bıraktıktan sonra Suriye'den çıkacağız" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u ağırlayan ABD Başkanı Donald Trump, ''Suriye'den çıkmayı çok isterim, yakında eve döneceğiz. Güçlü ve kalıcı iz bıraktıktan sonra Suriye'den çıkacağız'' dedi.
 
"Ortadoğu'da olayların arkasında bakarsanız İran'ın parmak izini görüyorsunuz” diyen Trum’un açıklamalarından satırbaşları şöyle:
 
“Macron'u DAEŞ karşısındaki çabalarından ötürü tebrik etmek istiyorum. İran'ın bizim başarımızdan nemalanmasını engellemelerini talep ediyorum. Ortadoğu'da zengin ülkeler var, katkı yapmadıklarını görüyoruz. Bu önemli bir konu başlığıydı. buradaki ülkeler büyük bir şekilde adım atmalılar. Finansal eforlarını artırmaları gerekiyor.
 
Terörle mücadele hepimiz biliyoruz ki güçlü olmalıyız. Dışardan gelen tehditleri içimizden gelen güçle karşılamalı ve ülkelerimizi korumak için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Siz bizim en eski ve en büyük müttefiklerimizden birisiniz.
 
ABD ve Fransa aynı şekilde önemli bir sınamayla karşı karşıyalar. Bu çok uzun zamandır devam eden bir durum. Kontrolsüz göçten bahsediyorum. ABD olarak önemli adımlar atıyoruz özellikle sınırlarda. Yasa dışı göçü durduracağız. Sizin de bu konuda göstermiş olduğunu liderliği takdirle karşılıyorum. Her zaman popüler değilsiniz belki ama her zaman dürüstsünüz.
 
Her ikimizin de seçimlerdeki başarısı halkımızın uluslarının iradesini ne kadar karşıladığımızı gösteriyor."