Pentagon: YPG ile Şam arasındaki Efrin anlaşmasıyla ilgili bilgimiz yok

  • dünya
  • 00:51 23 Şubat 2018
  • |
img

HABER MERKEZİ - ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Dana White, TSK’nin operasyonu bağlamında YPG ve Suriye hükümeti arasında Efrin ile ilgili yapılan anlaşmadan habersiz olduklarını belirtti.

 
ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Dana White, bugünkü basın toplantısında, TSK’nin operasyonu bağlamında YPG ve Suriye hükümeti arasında Efrin ile ilgili yapılan anlaşmadan habersiz olduklarını belirtti.
 
Wihte, ilgili soruya yanıt olarak, “Bu haberlerle ilgili hiçbir bilgim yok. Bu soruya daha sonra geri dönmeme izin verin” dedi.
 
Toplantıda White’a ayrıca, “Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yanlısı milisler, YPG’yi savunmak için Afrin’e gelmiş olduğuna göre, ABD artık Esad rejiminin bir müttefiki midir?” sorusu yöneltildi.
 
White, “Orası çok karmaşık bir bölge. O nedenle de tüm tarafları ortak hedef olan DAİŞ ile mücadeleye odaklanmaya çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.
 
White şöyle konuştu: ‘DAİŞ ile mücadele bitmiş değil. Çok karmaşık bir savaş bölgesinden bahsediyoruz. O nedenle de tüm tarafların ortak hedefi olan DAİŞ’e odaklanmasına ihtiyacımız var. DAİŞ’le mücadeleyle ilgili olmayan her şey ortak hedeften dikkatin dağılması anlamına gelir. Daha yapılacak çok iş var.”