Merkel’in partisi CDU: Türkiye Efrin’den çekilsin

  • dünya
  • 15:00 21 Şubat 2018
  • |
img

HABER MERKEZİ - Almanya Başbakanı Angela Merkel’in partisi CDU’nun Dış Politika Sözcüsü Jürgen Hardt, Türkiye güçlerinin Efrin’den çekilmesini istedi.

Deutschlandfunk radyosuna konuşan Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Dış Politika Sözcüsü Jürgen Hardt, "Bu harekatın orantısız olduğunu düşünüyorum" dedi.
 
Hardt, "Türk hükümetinin bu harekatı hızlı bir biçimde sonlandırması ve Suriye'yle sınırının kontrolüne odaklanmasının akıllıca olacağı kanısındayım" diye ekledi.
 
CDU yetkilisi NATO'nun üst siyasi karar organı olan Kuzey Atlantik Konseyi'nin (NAC) de Türkiye'ye karşı bu tutumu benimsemesi gerektiğini kaydetti.
 
Türkiye'nin henüz Suriye'yle savaş halinde olmadığını düşünen Hardt, ancak bu Türkiye’nin Suriye’deki çatışmanın içine çekilme tehdidinin mevcut olduğunu belirtti. Hardt, bunun Türkiye için tehlikeli olduğunun altını çizdi.
 
Merkel hükümeti uzun zamandan beridir Türkiye ile yakın ilişkileri ve işbirliğinden dolayı yoğun tepki alıyor. Almanya'nın sattığı panzerlerin Efrin'de sivillere karşı kullanılması, Alman hükümetinin operasyona “suç ortaklığı” yapması sık sık gündeme geliyor.