‘Kaşıkçı cinayetinde emri Prens Selman verdi’

  • dünya
  • 22:18 26 Şubat 2021
  • |
img

HABER MERKEZİ- ABD’nin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümüne ilişkin yayımladığı raporda ölüm talimatını Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın verdiği açıklandı.

ABD, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2018 yılında Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin istihbarat raporunu yayımladı.Raporda Kaşıkçı'nın yakalanması ve öldürülmesi talimatını Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın verdiği açıklandı.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü'nün (DCI) konuya ilişkin yayınlanan raporunda, "Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı yakalamak ve öldürmek için İstanbul, Türkiye'de bir operasyonu onayladığını değerlendiriyoruz" denildi.

Riyad, Suudi Arabistan'ın fiili hükümdarı da olan Selman'ın cinayete dair müdahalesi olduğuna yönelik iddiaları reddetmişti.

YAPTIRIM KARARI

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Suudi Arabistan yönetiminde, öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı başta olmak üzere muhalif kişi ya da kişileri tehdit ettikleri gerekçesiyle 76 Suudi Arabistan vatandaşına yaptırım kararı aldıklarını açıkladı.