Ermenistan’da sıkıyönetim ilan edildi

  • dünya
  • 12:14 27 Eylül 2020
  • |
img
HABER MERKEZİ - Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile çatışmaların yeniden başlaması üzerine ülkede sıkıyönetim ve genel seferberlik ilan ettiklerini duyurdu. 
 
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'daki gerilimin yeniden tırmanması üzerine ülkede sıkıyönetim ve genel seferberlik ilan ettiklerini açıkladı. Facebook hesabından açıklama yapan Paşinyan, "Değerli vatandaşlar, şu anda Ermenistan hükümetinin kararıyla sıkıyönetim ve genel seferberlik ilan edildi. Seferberlik kapsamındaki herkesi askerlik şubelerine başvurmaya çağırıyorum" dedi.
 
AZERBAYCAN: HELİKOPTERİMİZ DÜŞÜRÜLDÜ  
 
Sabah saatlerinde Ermenistan ve Azerbaycan arasında karşılıklı başlayan bombardıman ise sürüyor. Ermenistan, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'a ait 2 helikopter ile 3 İHA'yı vurduklarını açıklarken, Azeri ordusundan kayıpların olduğu belirtiliyor. 
 
Azerbaycan Savunma Bakanlığı da, Ermenistan'ın saldırılarına karşılık verildiğini, 12 Ermeni uçaksavar sisteminin imha edildiğini duyurmuştu. Bakanlık, helikopterlerinin düşürüldüğü bilgisini de doğrulamıştı.