Carleton Üniversitesi: Cihan Erdal’ı serbest bırakın

  • dünya
  • 18:57 26 Eylül 2020
  • |
img

DİYARBAKIR - Carleton Üniversitesi yayınladığı açıklama ile eski HDP MYK üyesi Cihan Erdal’ın gözaltına alınması kınayarak, derhal serbest bırakılmasını istedi.

Kanada’daki Carleton Üniversitesi,  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kobani eylemlerine ilişkin 82 kişi hakkında verdiği yakalama kararı doğrultusunda gözaltına alınan eski HDP MYK üyesi Cihan Erdal’a ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Erdal’ın Carleton Üniversitesi'nde Sosyoloji doktora öğrencisi olduğu belirtilerek, tez çalışması kapsamında İstanbul'a geldiği bilgisi paylaşıldı. 

Erdal’ın, doktora çalışması kapmasında Türkiye'de sosyal hareketlere katılan genç aktivistlerin hikâyelerine odaklandığı belirtildi.  

'MEKTUBA İMZA ATTILAR'

Erdal’ın yanı sıra aralarında akademisyenler, aktivistler ve siyasetçilerin de bulunduğu 82 kişinin hedef alınarak gözaltına alındığı ifade edilen açıklamada, “Çünkü gözaltına alınan birçok kişi, altı yıl önce Kobani'yi IŞİD saldırılarından korumak için Türkiye Hükümetinin adım atması gerektiği çağrısında bulunan bir mektuba imza attılar. O dönem IŞID oldukça aktifti ve birçok Kürt yurttaş öldürülüyordu” denildi.

Açıklamada, Erdal’ın derhal serbest bırakılması istendi.